Logo

Hvidvinsgelé med bær og vaniljesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvidvinsgelé med bær og vaniljesauce

 

Lav din egen, hjemmelavede hvidvinsgelé - nemt og enkelt med madABC og denne dejlige opskrift.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/køletid: ca. 2 timer


 #

½ liter hvidvin (fx sauvignon blanc, gewürztraminer eller riesling)

5 blade husblas

2-3 spsk flormelis (afhængig af vinens sødme)

 

Vaniljesauce:

1 stang vanilje

2½ dl sødmælk

50 g sukker

6 æggeblommer

2 tsk majsstivelse

 

Tilbehør: 150 g blandede bær (fx hindbær, brombær og blåbær)

Pynt: citronmelisse

*

 

Hæld hvidvinen i en gryde, og varm den op til ca. 50 °C.

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i den varme vin, så de straks smelter.

Smag til med flormelis.

 

Hæld vinblandingen i 4 portionsforme, og lad geléen stivne i køleskabet - det tager et par timer.

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kom dem i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, mælk og sukker, og giv det et opkog.

Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen i en skål, og pisk lidt af den kogende mælk i.

Hæld denne æggeblanding tilbage i mælkegryden, og varm op under piskning, til saucen er tyknet. Saucen må ikke koge, for så vil den skille.

Si cremen over i en skål, der står i et isbad.

 

Vend vingeléerne ud af formene (dyp dem evt. hurtigt' i en skål med varmt vand).

Anret med friske bær og citronmelisse, og server vaniljesaucen til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RomtopfLav din egen skønne romtopf - det er NU du skal i gang! En romtopf er en dessert, der...
• Kræmmerhuse med flødeskum og bærDenne dessert er en pæredansk klassiker: sprøde kræmmerhuse med flødeskum og sommerbær
• Arme riddere med friske bærIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Kødruller på spid – cevapcici + Tarteletter med søde bærDenne pikante sydøsteuropæiske specialitet vil mange også kende under navnet cevapcici...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!