.
En herlig dessert for dem som har en sød tand. De små fine
kager vil også gøre lykke på kaffebordet. Luftigt og let.
• For at få flere vitaminer kan du servere kagerne med
frugtpuré i stedet for chokoladesauce.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 35 min. 18 stk.
# Råvarer til Petit choux med chokolade
DEJ:
2 dl mælk
60 g smør eller margarine
¼ tsk salt
½ tsk sukker
1¼ dl hvedemel
2-3 æg
CHOKOLADESAUCE:
½ l mælk
100 g mørk chokolade
2 spsk kartoffelmel
2 spsk sukker
FYLD:
1 dl piskefløde
1 dl afdryppet yoghurt smagt til med vaniljesukker
*
Fremgangsmåde:
1 Bland mælk, fedtstof, salt og sukker i en gryde og bring
det i kog.
Tilsæt alt melet og rør det til en glat afbagning som
slipper gryden.
Tag gryden fra varmen og lad dej en svale lidt af
2 Pisk et æg i.
Tilsæt derefter endnu et æg.
Dejen skal være smidig og blank.
Hvis dejen endnu ikke har denne konsistens, skal du tilsætte
yderligere et æg.
Pisk godt.
3 Sæt ovnen på 225 °C.
Smør pladen eller læg bagepapir på.
Sprøjt 18 valnøddestore boller på pladen.
Stil den i ovnen og bag ca. 20 min.
Tag pladen ud og lad kagerne køle af
4 Rør kartoffelmel og sukker ud i 2 spsk mælk.
Varm resten af mælken op, kom chokoladen i og lad den
smelte.
Rør kartoffelmels-jævningen i chokolademælken og bring det i
kog under omrøring.
Lad det køle af.
Før serveringen, se anretningen under Tips & råd.
Tips & råd
Petit choux-dejen skal have en blød og smidig konsistens.
Når konsistensen er rigtig, er det også lettere at sprøjte
den ud på pladen.
Inden serveringen: pisk fløden til fast skum og bland den
med yoghurten.
Skær toppen af petit chouerne. Sprøjt fyldet i. Garner med
chokoladesaucen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 436 = kJ 1831
Kulhydrat 36 g Protein 10 g Fedt 28 g (57%) Fibre 1 g