Logo

Rabarbersnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbersnitter

 

Tænk hindbærsnitter. Bare med rabarber. Og lyserød glasur! Og så 16 lækre stykker

 

# Ingredienser

150 g smør

75 g flormelis

2 tsk vaniljesukker

250 g hvedemel

1 æg

1 dl rabarberkompot

2 spsk piskefløde

3 dl flormelis

lidt rød frugtfarve

lidt harlekin-krymmel

lidt frysetørrede jordbær

*

1. Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.

Bland flormelis og vaniljesukker heri.  

2. Rør nu melet heri, og saml dejen med et æg.

3. Når du har en rund samlet dejklump, lægger du den på et bagepapir og trykker den flad.

Læg et stykke bagepapir henover, og begynd nu med en kagerulle at rulle dejen tynd og rektangulær.

Dejen skal være 3 millimeter tyk.

4. Læg dejen i køleskab i 30 minutter.

5. Sæt ovnen på 180 °C.

Tag dejen ud, og skær den i to lige store stykker.

6. Læg den ene dej på et helt stykke bagepapir, og fjern det øverste stykke papir.

Smør rabarberkompot over dejen.

7. Fjern nu papiret på det andet stykke dej, og læg lige over kompotten.

8. Prik dejen med en gaffel.

Bag snitterne i cirka 25 minutter.

Når dejen er gylden, tages snitterne ud, og afkøles helt.

9. Kom fløde i en skål, og rør flormelis i lidt efter lidt.

Del op i to skåle. Farv den ene lyserød.

Kom glasur på kagen, og drys med krymmel.

10. Lad kagerne stå i 5 minutter, før du skærer ud i stykker.

 

Har du rabarber i haven, har du også verdens nemmeste dessert lige ved hånden. Pluk et par stængler, og husk at få det nederste af stilken med. Det er den, der har den bedste smag.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her