Logo

Sachertærte som i Wien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sachertærte som i Wien

 

Her afsløres hemmeligheden om den berømte kage fra Hotel Sacher i Wien. Med smag af chokolade, abrikosmarmelade og cognac. Anvend chokolade med mindst 52% kakao.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 20 min. 16 stykker.

 

# Råvarer til Sachertærte som i Wien

150 g mørk blokchokolade

150 g blødt smør

1½ dl slikker

2 spsk vaniljesukker

7 æg

3 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

 

ABRIKOSCREME:

150 g abrikosmarmelade

2 spsk cognac

 

CHOKOLADEOVERTRÆK:

2½ dl sukker

150 g mørk blokchokolade

*

 

Fremgangsmåde:

1 Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad.

Rør smørret sammen med 1 dl sukker og vaniljesukker til en luftig masse.

 

2 Del æggene i blommer og hvider.

Rør den smeltede chokolade og blommerne i smørmassen lidt ad gangen.

Pisk æggehviderne til fast skum.

Bland det resterende sukker i æggehviderne lidt ad gangen.

Vend æggehviderne i chokoladeblandingen.

Bland melet med bagepulveret. Sigt det i.

 

3 Sæt ovnen på 175 °C.

Smør en 26 cm form med smør og pudr den med lidt mel.

Hæld dejen i og glat overfladen.

Stil formen i ovnen og bag 55-60 min.

Lad ovnlågen være åben nogle cm de første 15 min.

Lad kagen blive kold.

Bland abrikosfyldet. se Tips & råd.

 

4 Flæk kagen og pensl abrikosfyldet på.

Læg kagen sammen.

Bland sukker, lidt vand og chokolade i en gryde.

Giv det et opkog og lad det svale noget af.

Hæld eller pensl chokoladen over kagen.

 

Tips & råd

 

Fyld: varm forsigtigt marmeladen op og passér den derefter gennem en si.

Bland cognac i og rør fyldet jævnt.

 

Pensl abrikosblandingen på den ene halve afsvalede kage.

Læg de 2 bunde sammen og pensl chokoladen over.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 348 = kJ 1461

Kulhydrat 46 g Protein 5 g Fedt 16 g (41 %) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 56 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademousse for slikmundeStadig et hit - til ukuelige slikmunde.
• Blødende chokoladekage Molleux au chocolatBlødende chokoladekage er en hver chokolade-elskers våde drøm. Den vil helt sikkert være...
• Chokolademousse 3Nem og lækker opskrift på ægte chokolademousse. Lav nemt din egen luftige chokolademousse...
• AzukibuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os