Smørkage er en af de klassiske gode mormor-kager. Bag den
med remonce og creme - det er super lækkert!
#
Dej:
1 dl mælk
25 g gær
100 g smør
2 spsk sukker
1 æg
300 g hvedemel
Fyld 1:
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1 spsk hvedemel
¾ dl fløde
¾ dl mælk
1 spsk vaniljesukker
Fyld 2:
50 g smør
4 spsk sukker
2 tsk kanel
1 æg til pensling
Glasur:
129 g flormelis
1 spsk vand
evt. kakao
*
Lun mælken og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det grundigt sammen til en smidig dej.
Lad det hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
Fyld 1:
Bland alle ingredienserne i en gryde og varm op til kogepunktet under piskning.
Når det bliver tykt, slukkes for blusset, og fyldet afkøles.
Slå dejen ned og rul halvdelen ud til en cirkel, der lægges i bunden og op ad siderne på en godt smurt springform.
Fyld 2:
Resten af dejen rulles ud til en rektangel på 12 cm's brede.
Smør dejpladen med æg og drys med sukker og kanel.
Rul dejen sammen til en roulade, der skæres i 3 cm. tykke skiver.
Fordel æggecremen i springformen og læg skiverne derpå.
Pensl med sammenpiskede æg og bag i ovn ved 200 ºC i ca. 35 min.
Lad den afkøle i form på en rist.
Før servering pyntes smørkransen, med glasur.
Tips: Smørkransen er fryseegnet, men optøningen tager lang tid.