Logo

Smørkrans med cremefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smørkrans med cremefyld


Smørkage er en af de klassiske gode mormor-kager. Bag den med remonce og creme - det er super lækkert!


#

Dej:
1 dl mælk
25 g gær
100 g smør
2 spsk sukker
1 æg
300 g hvedemel
 
Fyld 1:
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1 spsk hvedemel
¾ dl fløde
¾ dl mælk
1 spsk vaniljesukker
 
Fyld 2:
50 g smør
4 spsk sukker
2 tsk kanel
1 æg til pensling
 
Glasur:
129 g flormelis
1 spsk vand
evt. kakao
 *
Lun mælken og opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det grundigt sammen til en smidig dej.
Lad det hæve lunt og tildækket ca. 1 time.


Fyld 1:
Bland alle ingredienserne i en gryde og varm op til kogepunktet under piskning.
Når det bliver tykt, slukkes for blusset, og fyldet afkøles.
Slå dejen ned og rul halvdelen ud til en cirkel, der lægges i bunden og op ad siderne på en godt smurt springform.


Fyld 2:
Resten af dejen rulles ud til en rektangel på 12 cm's brede.
Smør dejpladen med æg og drys med sukker og kanel.
Rul dejen sammen til en roulade, der skæres i 3 cm. tykke skiver.
Fordel æggecremen i springformen og læg skiverne derpå.
Pensl med sammenpiskede æg og bag i ovn ved 200 ºC i ca. 35 min.
Lad den afkøle i form på en rist.
Før servering pyntes smørkransen, med glasur.
 
Tips: Smørkransen er fryseegnet, men optøningen tager lang tid.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her