Logo

Svedketærte med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

Tærtedej:
150 g smør
3 dl hvedemel
1 æg
1 spsk sukker

Fyld:
225 g kernefri svesker
1 dl portvin
2 æg
150 g færdig mandelmasse eller marcipan XX
1 dl piskefløde

* Tilberedning

Hak sveskerne fint og læg dem i en lille skål og hæld portvinen over. 
Lad dem ligge i portvin et par timer. 

Bland så ingredienserne til tærtedejen med hånden eller i en foodprocessor.

Det skal være en smidig og fin dej. 
Det er bedst at lade dejen hvile mindst en halv time i køleskab før den rulles ud. 
Den skal dække en tærteform med løs kant (ca 26 cm i diameter). 

Forbag dejen i ovn på 225 ºC i 10 minutter. 
Skil æggeblommerne fra hviden. 
Kør marcipan, æggeblommer og fløde, samt resten af portvinsmarinaden i foodprocessoren til en jævn, fin dej. 
Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt ned i marcipandejen. 
Fordel de portvins-trukne svesker udover i den forbagte tærtedej og hæld marcipandejen over. 
Bag tærten i ovn på 200 ºC i ca 25-30 minutter. 
Pas på at overfladen bliver gylden og ikke for mørk. 
Bliver den det, så læg lidt bagepapir over kagen de sidste minutter.

Server tærten lunken, gerne med et par kugler vaniljeis.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.144 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her