
 
Dessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler -
øjeblikkelig fest i munden.
6 personer. Arbejdstid:
30 min. Iblødsætning: 5-12 timer. Bagetid: ca. 10 min.
 
#
250 g svesker 
2 dl portvin eller
solbærsaft 
100 g ren rå
marcipan 
100 g mandelsplitter
 
Marengs: 
3 æggehvider 
75 g flormelis 
½ tsk appelsin- eller
citronsaft 
 
Drys: 
25 g flormelis 
*
 
Bland svesker med
portvin, og lad dem udbløde i mindst 5 timer. 
Skær marcipanen i
små stykker, og fordel dem i 6 ovnfaste portionsforme (evt. sylteglas) sammen
med mandelsplitter og de udblødte svesker. 
 
Pisk æggehvider,
flormelis og appelsin- eller citronsaft i en skål over et næsten kogende
vandbad. Pisk konstant, til massen bliver fast. 
Tag skålen fra
varmen, og pisk videre, til den er afkølet, evt. i en røremaskine. 
 
Smør marengsen over
formene med sveskeblandingen, og sigt flormelis over marengsen. 
Sæt formene i et
ovnfast fad med vand (et vandbad), og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til
overfladen er lysebrun. 
Server lun eller
friskbagt.