Logo

Svesker i portvin med sprød marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svesker i portvin med sprød marengs

 

Dessert med svesker i portvin, marcipan, og mandler - øjeblikkelig fest i munden.

6 personer. Arbejdstid: 30 min. Iblødsætning: 5-12 timer. Bagetid: ca. 10 min.

 

#

250 g svesker

2 dl portvin eller solbærsaft

100 g ren rå marcipan

100 g mandelsplitter

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk appelsin- eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

 

Bland svesker med portvin, og lad dem udbløde i mindst 5 timer.

Skær marcipanen i små stykker, og fordel dem i 6 ovnfaste portionsforme (evt. sylteglas) sammen med mandelsplitter og de udblødte svesker.

 

Pisk æggehvider, flormelis og appelsin- eller citronsaft i en skål over et næsten kogende vandbad. Pisk konstant, til massen bliver fast.

Tag skålen fra varmen, og pisk videre, til den er afkølet, evt. i en røremaskine.

 

Smør marengsen over formene med sveskeblandingen, og sigt flormelis over marengsen.

Sæt formene i et ovnfast fad med vand (et vandbad), og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server lun eller friskbagt.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her