![Fyldt svinemørbrad og Nøddemedalje med bær](/images/show_images/2/2018/5/fyldt-svinemørbrad-og-nøddemedalje-med-bær-_1526747356545.png)
En svinemørbrad
bliver til festlig gæstemad, når den fyldes med svampe og svøbes i bacon.
Desserten er en sprød nøddemedalje med bær.
Fyldt svinemørbrad med solbærmarinerede
rødbeder
Arbejdstid: ca.1
time Stege/kogetid: 50 min. Kødet er fryse-egnet (4 personer)
#
1 svinemørbrad
3-4 skalotteløg
(finthakket)
25 g smør
2 fed hvidløg
(finthakket)
500 g
portobellosvampe (hakkede)
frisk timian
1 glas rødvin
2 skiver daggammelt
brød (krummer)
10-12 skiver bacon
salt og peber
Tilbehør:
1 kg kartofler
(skrællede, tern)
2-3 spsk olie
500 g rødbeder
100 g solbær (evt.
frost)
1 spsk sukker
50 g smør
2 spsk rødvinseddike
salt og peber
grøn salat
persille til drys (hakket)
*
Steg skalotteløg
klare i smør og tilsæt hvidløg og svampe. Krydr med timian, salt og peber.
Steg, til svampene
er næsten tørre og tilsæt rødvin.
Kog i ca. 5 min.,
rør brødkrummer i fyldet og lad det køle af.
Tænd ovnen på 200 °C.
Afpuds
svinemørbraden og lav et snit ned igennem den uden at skære helt igennem.
Kom fyldet i og vikl
baconskiverne stramt omkring kødet.
Brun kødet på en
pande, så det er gyldent på alle sider.
Læg det i et ovnfast
fad og sæt det i ovnen i ca. 40 min - til kernetemperaturen er 62-65 °C.
Lad kødet hvile og
skær det derefter i 3-4 cm tykke skiver.
TILBEHØR: Bland
kartofler med olie og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Steg i ca. 45 min.
sammen med kødet i ovnen.
Drys med persille og
krydr med salt og peber.
Kog rødbederne møre
i letsaltet vand ca. 40 min.
Smut skindet af og
skær rødbederne i både.
Varm solbær, sukker
og smør i en gryde, til sukkeret er smeltet.
Tilsæt rødbederne og
varm igennem.
Smag til med salt,
peber og eddike.
Server fyldt
mørbrad, rødbeder med solbær, stegte kartofler og evt. salat.
![Fyldt svinemørbrad og Nøddemedalje med bær](/images/show_images/2/2018/5/fyldt-svinemørbrad-og-nøddemedalje-med-bær-_1526747356570.png)
Nøddemedaljer med bær og creme
Desserten er en
sprød nøddemedalje med bær.
Arbejdstid: ca. 30
min. Bagetid: ca. 15 min. Ikke fryse-egnet
#
Nøddekager (ca. 12
stk. til 6 medaljer):
50 g
hasselnøddekerner
50 g smør (smeltet)
50 g sukker
50 g lys sirup
25 g hvedemel
Fyld:
600 g blandede bær (fx
hindbær, blåbær og brombær)
¼ l piskefløde
½ vaniljestang
(kornene)
2-3 spsk flormelis
*
NØDDEKAGER: Hak
nødderne meget fint i en foodprocessor.
Tilsæt smør, sukker,
sirup og mel og rør dejen ensartet.
Sæt dejen med en ske
i 12 cirkler på bageplader med bagepapir.
Tryk dem lidt flade
med bagsiden af skeen.
Bag ved 175 °C i ca.
7 min. - til kagerne er lysebrune i kanterne.
Læg dem på en
bagerist til afkøling.
Pisk fløden til
blødt skum og smag til med vanilje og flormelis.
Læg kagerne sammen
med creme og bær lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin