Inviter gæster til et festligt måltid, der ikke er alt for
dyrt: kold grønærtesuppe og ribbenssteg med sommergrønt.
Kold grønærtesuppe
med mynte, flødeskum og rejer
4 personer. Arbejdstid: 20 min.
# Suppe:
500 g frosne fine grønne ærter
3-8 blade frisk mynte
2 dl tør hvidvin
4 dl kold grønsagsbouillon
2 tsk frisk citronsaft
salt og friskkværnet hvid peber
1½ dl piskefløde
250 g pillede rejer
Pynt: mynte blade
Tilbehør: brød
*
BLEND de frosne ærter med mynte og hvidvin, og tilsæt grønsagsbouillon
til passende suppe-konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
PISK fløden til blødt skum.
ANRET suppen med flødeskum og rejer, og pynt med mynte.
Server med brød.
Ribbenssteg med
rosmarin og sommergrønt
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: ca. 1 time
og 30 min.
# Steg:
1 kg ribbensteg med svær og uden ben
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
5-6 stilke frisk rosmarin (eller 2 tsk tørret)
2 dl vand
Sommergrønt:
1 blomkål
500 g grønne bønner
1 bundt forårsløg
Tilbehør:
1-1½ kg nye kartofler
bredbladet persille
*
RIDS sværen med ½ cm's mellemrum, og sørg for, at der er
ridset helt ud til siderne.
Gnid salt ned i alle ridserne.
Fordel halvdelen af rosmarinen i ridserne.
Krydr med peber på kødsiden.
LÆG stegen i en bradepande med den sidste rosmarin og vand i
bunden, og sørg for at sværen ligger lige højt over det hele, klods evt. op med
kartoffelstykker eller sammenkrøllet alufolie.
SÆT stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time og 30 min., til
kødet er gennemstegt.
Tilsæt evt. mere vand undervejs.
Sæt stegen under grillen i ovnen, hvis sværen ikke er sprød
hold øje med, at den ikke bliver for mørk.
SKRUB kartoflerne rene, og kog dem 8 min. i velsaltet vand.
Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække færdige
under låg i 8-10 min.
DEL blomkålen i buketter, nip bønnerne, og rens
forårsløgene.
Kog blomkålen i ca. 4 min. i rigeligt letsaltet vand, tilsæt
bønnerne, og kog videre i et par min.
Tilsæt til sidst forårsløg, der blot skal koge få min.
Hæld grønsagerne i et dørslag, og lad dem dryppe af.
SKÆR ribbensstegen i skiver, og server med sommergrønt, nye
kartofler og persilledrys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin