De fleste elsker and
og marcipan, men får det kun til jul. Her er en sommermenu med grillet and og
en flødeis med marcipan og friske, danske kirsebær.
Barbecue-grillet and med salat og brød
Arbejdstid: 45 min.
(+ optænding af grill) Koge/grilltid: ca. 1 time og 15 min. Kogt and er
fryse-egnet (4 personer)
#
2 andelår (evt.
optøede)
2 stk andebryst
(evt. optøede)
salt og 1 tsk hele
peberkorn
ca. 300 g suppeurter
(fx løg, porretop og gulerod i stykker)
2½ dl barbecuesauce
Salat:
1 grønt salathoved
6 tomater (i både)
½ agurk (i stykker)
1 lille nyt løg
(hakket eller i ringe)
2 spsk
olie-eddikedressing
Tilbehør: brød
*
Kog anden, før den
skal grilles:
Læg andelårene i en
gryde med salt, peberkorn og suppeurter og hæld vand ved, så det akkurat
dækker.
Lad det simre ½ time.
Tilsæt andebrysterne
og lad det simre endnu ½ time - til kødet er mørt.
Tag kødet op og del
evt. lårene i over- og underlår.
Hold kødet varmt i
suppen.
Når grillen er klar,
grilles anden med barbecuesauce: pensl på alle sider og vend kødet på grillen,
til det er gyldent.
Bland salaten og
hæld dressingen over.
Skær andebrysterne i
skiver.
Server grillet and
med salat og brød.
Tips: Du kan selv
røre en barbecuesauce af tomatketchup og lidt olie. Smag til med engelsk sauce,
honning eller sirup og chili.
Marcipan-is med kirsebær
Arbejdstid: 20 min.
Indfrysningstid: ca. 3 timer Kræver ikke ismaskine (6-8 personer)
#
6 æggeblommer
(pasteuriserede)
100 g sukker
1 tsk citronskal
(fintrevet, usprøjtet)
2 spsk citronsaft
et lille drys fint
salt
150 g ren rå
marcipan (groftrevet)
¼ l piskefløde
Tilbehør:
friske kirsebær og
mynte
*
Pisk æggeblommer og
sukker til en meget tyk creme.
Tilsæt citronskal og
-saft og salt sammen med marcipanen.
Pisk fløden til
blødt skum og vend den i æggemassen.
Fyld iscremen i en
sandkageform beklædt med husholdningsfilm.
Frys i 3-6 timer,
til isen er fast.
Server med kirsebær
og pynt med mynte.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin