Logo

Kalverullesteg med rodfrugter, persillesauce og kartoffel-rösti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalverullesteg med rodfrugter, persillesauce og kartoffel-rösti

 

Et klassisk måltid med en god steg af kalvekød, grønsager, sauce og kartofler efterfulgt af et sødt punktum. Frugten til desserten kan marineres dagen før.

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 3 timer. Kødet er fryseegnet og velegnet at lave i en større portion til flere dage. 4 personer.

 

#

800 g kalvespidsbryst

(evt. gjort klar til en rullesteg af slagteren)

6 fed hvidløg (pillede, hakkede)

salt og friskkværnet peber

2 spsk smør + 2 spsk olie

2 løg ( i både)

4-5 gulerødder (skiver)

3-4 pastinakker (skiver)

½ flaske hvidvin

1 lille glas kapers (afdryppet, hakket)

1 bundt persille (hakket)

 

Kartoffel-rösti:

750 g kartofler (skrællede, groftrevne)

salt og friskkværnet peber

¾ dl olie

*

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Del kødet på langs, så det bliver halvt så tykt.

Fordel hvidløg på kødet og krydr med salt og peber.

Rul sammen og bind kødsnor stramt om kødet.

Brun stegen i smør og olie på en pande eller i en stegegryde.

Læg kødet i et ovnfast fad med løg, gulerod og pastinak.

Hæld vin ved, dæk fadet til og sæt det i en ovnen i ca. 2½ time (eller til kødet er mørt).

Vend det et par gange under stegningen.

Smag saucen fra kødet til med kapers, persille, salt og peber.

Skær kødet i skiver.

 

KARTOFFEL-RÖSTI: Krydr de revne kartofler med salt og peber.

Varm olien på en slip let-pande og fordel kartoffel blandingen i et jævnt lag på panden.

Steg 12-15 min. ved svag varme.

Vend röstien ved hjælp af et grydelåg og steg færdig i 12-15 min. på den anden side.

 

Figner med marengslåg

Det søde punktum. Frugten til desserten kan marineres dagen før.

Arbejdstid: 15 min. Hviletid: et par timer eller længere. Koge/bagetid: ca. 5 min. Ikke fryseegnet.

4 personer.

 

#

500 g tørrede figner

2 dl Pernod eller Grand Marnier

1 dl vand

1 æggehvide

½ dl sukker

Drys: 4 tsk flormelis

-

 

Skær stilkenden af fignerne og skær fignerne i stykker.

Giv Pernod og vand et opkog og hæld den kogende lage over fignerne.

Lad dem trække et par timer eller natten over.

Fordel fignerne i portionsforme eller tykke glas.

 

MARENGS: Pisk æggehviden med sukker over et varmt vandbad, til det bliver tykt og sejt og fordel marengsen på toppen af fignerne.

Drys med flormelis.

Sæt portionsformene i et ovnfast fad med koldt vand under den varme grill i ovnen, til toppen bliver gylden (få minutter).

Server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her