Du er her:
Forside
> Æble-desserter
Æble-desserter
Print med billeder
Print uden billeder
Terrine af Elstar æbler med æblecider og korender
Rødvinspocherede Gloster æbler med kanel-nougatparfait
Lun æblekage af ingrid marie æbler - næsten som i gamle dage...
(4 personer)
Terrine af Elstar æbler med æblecider og korender:
1 kg Elstar æbler (andre kan bruges)
¾ dl sukker
25 g korender
2 dl æblecider (gerne økologisk og ikke et dårligt blandingsprodukt)
1 cl Calvados
3 blade gelatine
1 terrine eller 4 små
Tilberedes bedst dagen før, så smagen sætter sig i æblerne!
Varm ovnen ap til 150°.
Skræl æblerne, halver dem og frigør kernehuset.
Skær i fine både/skiver, der passer til terrinen.
Læg æblestykker og korender i en passende ovnbakke og overhæld med kogende cider-sukker lage.
Dæk med bagepapir og damp "al dente" i ovnen.
Udblød gelatinen i koldt vand i min. 5 minutter.
Fordel æbler og korender i et flot lag i terrinen.
Tag den stadig varme ciderlage, tilsæt opvredet udblødt gelatine og Calvados.
Hæld straks lagen over æblerne, dæk til og sæt på køl.
Kanelnougatparfait:
4 æggeblommer
75 g flormelis
½ spsk kanel pulver
1 ½ dl økologisk piskefløde 38 %
1 ½ dl økologisk cremefraiche 38 %
50 g reven iskold nougat
1 form
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og stift.
Pisk fløde og cremefraiche stift hver for sig.
Vend cremefraiche og kanel i æggemassen.
Vend det stive flødeskum i, men pas på, at fløden ikke skiller under omrøringen.
Vend nougat i til sidst og hæld massen i en form.
Sæt på frost i mindst 6 timer, til parfaiten er frossen.
Rødvinspocherede Gloster æbler:
5 dl rødvin
250 g sukker
1 stang kanel
1 kg økologiske Gloster æbler (god syrlig smog!)
Kog vin, kanel og sukker sammen og lad simre i 10 minutter.
Skær æblerne ud i fx. kugler, tern eller både.
Læg dem i den småsimrende lage og tag gryden af varmen.
Lad æblerne trække, til de er møre.
Tag en del af rødvinslagen fra de pocherede æbler og reducer til sirupsagtig konsistens.
Lun æblekage af Ingrid Marie æbler:
Æblemos:
1 kg økologiske Ingrid Marie æbler
100-150 g sukker eller efter smog
½ dl vand
1 vaniljestang
Makronrasp:
100 g marcipan
100 g sukker
1-2 æggehvider
Æbleskum:
1-2 dl piskefløde.
Æblemos: Skræl æblerne og befri dem far kernehus.
Skær i mindre stykker og kom dem i en gryde med vaniljekorn og -stang, vand og halvdelen af sukkeret.
Kog langsomt æblerne til en fin mos, fjern evt. skum.
Smag til med sukker.
Makronrasp: Kør marcipan og sukker sejt med æggehvider på en food- processor.
Fordel massen med en ske som små toppe på en bageplade med bagepapir.
Bag makronerne ved 140°, til de er helt sprøde og lysebrune - det tager en rum tid.
Lad dem køle helt af og kør dem til rasp på foodprocessoren.
Æbleskum: Pisk fløden og vend med lidt æblemos efter smag.
Anretning: Tegn en streg af sirup på en stor tollerken.
Stil et lille shotglas med æblemos lagt i lag med makronrasp og afsluttet med æbleskum på toppen på den ene side.
Læg en flot skive Elstar-terrine med cider-calvadosgele på den anden side.
Læg de rødvinspocherede Gloster æblestykker dryppet med lidt sirup på en smuk lille tallerken og anret et par smukke skiver kanelnougatparfait op ad disse.
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Æbledessert. bagt
Næste: Æblefisk
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 5.552 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Abrikossorbet
• Kirsebærsauce
• Appelsinsorbet
• Abrikossorbet
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
madABC.dk
Til Camilla - Der skal ikke hævemiddel i denne citronroulade.
Camilla
Ingen hævemiddel i citronroulade?
Peter Hansen
En jødekage i Nordjylland er IKKE, som det hævdes her, en snegl af wienerbrød. Den fremstilles af bløddej, altså samme dej som man...
Shc
Det smager rigtig godt. Prøv det.
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...