Logo

Æbledessert. bagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spændende dessert med æbler, nøddekerner, kanel, sukker og rosines, der bages i ovn. Retten serveres med flødeskum. Hvis man mere er til is, kan en kugle vaniljeis også sagtens bruges.

 

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 20 min. Fryse-egnet
(4 personer)

½ kg madæbler (fx. belle de boskop)
3-4 spsk sukker
2-3 tsk stødt kanel
1 dl rosiner
150 g hvedemel
150 g smør eller margarine
75 g sukker
25g grofthakkede nøddekerner
Tilbehør:
flødeskum

Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både.
Læg dem i et smurt, ovnfast fad.
Drys sukker, kanel og rosiner over.
Findel smørret i melet med fingrene og bland sukkeret i - dejen skal ikke samles, men være "smuldredej".
Bland nøddekernerne i.
Drys dejen over æblerne.
Sæt fadet i ovnen ved 200-225ºC i ca. 20 min.
Serveres lun med flødeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.561 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?