Logo

Æble-karamel is med franske vafler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 l. økologisk, ufiltreret æblemost
1/2 l. piskefløde
4 æggeblommer
1/2 stang vanilje
1 spsk sukker
150 g butterdej
1 spsk sukker
1 æg

Æblemosten nedkoges til 1dl Under den sidste del af nedkogningen røres omhyggeligt, da mosten ellers brænder på, fordi den er ved at karamellisere.
Æblekaramellen koges op med piskefløde, den halve flækkede vaniljestang og sukkeret.
Flødemassen sies og legeres derefter over svag varme med de fire æggeblommer under grundig piskning.
Iscremen køres på ismaskine og fryses derefter.

Serveres med franske vafler.
De franske vafler laves ved at udstikke butterdej i passende størrelser.
Gennemprik dernæst dejstykkerne med en gaffel, således at det ikke hæver for meget.
Den prikkede butterdej pensles med lidt pisket æg og bestrøs med sukker.
Vaflerne bages til de er gyldne og sukkeret let karamelliseret.
Vaflerne er meget søde, og derfor skal man ikke lade sig friste til at søde iscremen for meget.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AppelsinrisdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• LagkagerIntet føles så hjemligt og rart som duften af frisk bagværk. Du kan lave lagkager i mange...
• BikubeEn bikube er en dessert, lavet af marengs, piskefløde og mørk chokolade, så helt sund er...
• AppelsinrisdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os