Logo

Æblegratin - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Trykkoger: 1+10 min. - alm. gryde: 5+30 min.

1/2 kg æbler, skrællede, i både
1 dl vand
2 spsk sukker
4 æg
1 dl sukker
1 dl fløde
50 g mandler, hakkede
2 dl vand
2 1/2 dl piskefløde, pisket

Kom æblerne i gryden med vand og sukker.
Trykkog l minut - afkøl hurtigt.
Kom æblerne i en ovnfast skål.
Pisk æg og sukker sammen.
Bland fløde og mandler i og hæld det over æblerne.
Dæk med alufolie og klem det ned om siderne.
Sæt skålen på risten i gryden og hæld vand i bunden.
Varm forsigtigt op til gryden er knapt på tryk, og hold det der i 10 minutter.
Afkøl langsomt.

Tips:
I stedet for æbler kan anvendes abrikoser eller svesker uden sten, sveskeblommer, ferskner, pærer eller andre henkogte og tørrede frugter.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Soufflé fra SalzburgDenne luftige, porøse og friske efterret fra Østrig passer fint efter en let hovedret og...
• Hele bagte ananas med granite og sprød ananasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Treecake med æblekompot og sorbet med Muscato d'AstiEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Souffle NougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!