Logo

Æblekage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kage eller dessert

150 g sukker
150 g smør
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
4 store æbler
100 g rosiner
evt. 3 spsk rom
50 g mandler
perlesukker

Sukker, smør og æg røres hvidt, æggene røres i et ad gangen.

Bagepulver blandes i melet, og dette vendes i dejen.

Æblerne skrælles, kernehuset fjernes, og æbleme skæres i både,

Mandlerne smuttes og snittes groft.

Godt halvdelen af dejen fordeles i en velsmurt springform, og æblerne med rom, spredes over dejen.

Resten af dejen fordeles over æblerne.

Dejen behøver ikke dække, da den spredes under bagningen.

Kagen drysses med perlesukker og de snittede mandler.

Kagen sættes i en forvarmet ovn ved 175°C på nederste rille og bages ca. 1 lime.

 

Kagen er fryseegnet.
De mange æbler gør denne æblekage meget blød og saftig og derfor lige velegnet til dessert som til kaffe og te.

Æblekagen kan serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?