Logo

Æblekage med kanel-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblekage med kanel-is

 

Det søde punktum er en rigtig vinterdessert: Æblekage med kanel-is

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet

 

#

125 g smør

2 æg

100 g sukker

100 g hvedemel

50 g ren rå marcipan

2 store æbler (ca. 175 g)

 

Kanel-is:

½ liter sødmælk

50 g sukker

4-5 æggeblommer

2-3 tsk stødt kanel

 

Pynt: 1 spsk pistacienøddekerner

*

 

Smør 4 portionsforme grundigt med smør.

Smelt resten af smørret, og afkøl det let.

 

Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme det tager 5-8 min. med en håndmikser.

Sigt melet, og vend det i æggeskummet.

 

Rør forsigtigt smørret i dejen sammen med revet marcipan og skrællet æble skåret i små stykker.

 

Fordel dejen i formene, og bag kagerne ved 175 °C i ca. 30 min.

Tjek med et træspid om kagerne er gennembagte, og vend dem ud på en rist til afkøling.

 

Varm mælk og sukker op til kogepunktet, uden at det koger.

 

Pisk æggeblommerne sammen med kanel i en skål.

Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i skålen, og hæld blandingen tilbage i gryden.

Pisk det over svag varme, til det får en let cremet konsistens det må IKKE koge.

Si cremen over i en skål, og afkøl.

 

Kør isen til cremet konsistens på en ismaskine.

 

Anret æblekagerne med kanel-is, og drys med hakkede pistacienødder.

 

TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine:

Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en tyk creme med en håndmikser.

Pisk ½ liter piskefløde til blødt skum, og vend det i æggecremen.

Fyld isen i en eller flere små forme, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rød Ingrid MarieIngrid Marie er faste, dejlige, frisk syrlig-søde æbler. Rød Ingrid Marie er en variant af...
• Æbler i snecremeDette er en mager version af en gammeldags dessert, som baseres på æggehvider. Den skal...
• Gammeldags æblekage i nye klæderInspirationen til denne herlige spise fik vi en dag, da en af vore gode venner kom forbi...
• Chokoladeglaseret nødderand med vanilleparfait og hindbærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os