Logo

Æblepie, fransk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 Personer

100 g smør
4 dl hvedemel
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
2 spsk koldt vand
smør eller margarine til formen
Fyld:
5 syrlige æbler
1/2 dl sukker
200 g abrikosmarmelade
Serveringsforslag: Flødeskum smagt til af Calvados eller vaniljeis.

Hak fedstof og hvedemel med en kniv. Arbejd hurtigt de andre ingredienser ind i dejen og lad den hvile koldt i mindst 1 time. Pensl pieformen med smeltet fedstof.
Rul dejen ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Beklæd formen med dejen også op ad kanterne.
Prik bunden med en gaffel ellers buer den op og bliver ujævnt bagt. Bag den ved 225º i 15 min.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Læg dem på den forbagte bund. Drys med sukker. Bag den ved 200º i 25 min.
Bred marmeladen over den varme pie. Serveres lun.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sneæg med vaniljecremeHerligt luftige "æg", som sammen med friske bær og vaniljecreme bliver en fuldkommen...
• Græsk nytårskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tarteletter med frugtsalatServer søde tarteletter med chokolade, frugt og flødeskum til dessert eller...
• Soft og sweetMed god mavefornemmelse. Tilværelsen skal forsødes og hvorfor ikke gøre det med stil og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os