Logo

Æbler- og bær med mandellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandellåg:
6 æggehvider
6 spsk flormelis
3 håndfulde mandler el. nødder
Fyld:
1 kg æbler, syrlige
½ vaniljestang
2 dl vand
sukker
250 g brombær eller andre bær
4 spsk sukker

Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og pisk igen, til det bliver som flødebollecreme. Rist mandler eller nødder i ovnen ved 200°, til de begynder at få brune kinder. Hak dem halvfint og bland dem i flødebollecremen.
Æblerne skæres i kvarter og udkærnes. De skal ikke skrælles. Kom dem i en gryde med vandet og den halve vaniljestang skåret i tynde ringe. Lad det koge ved svag varme til æblerne har opgiver ævret og er helt døde. Rør en lille smule sukker i, 2-3 spsk , alt efter hvor søde æblerne er. Det skal lige akkurat ikke være surt.
Bred mosen ud i et stort fladt smørsmurt ovnfast fad. Drys med bærrene og sukkeret. Bred æggehvidemassen udover i et jævnt lag. Bag hele molevitten ved 125° i 1 - 1 ½ time. Det eneste der skal ske inde i ovnen er at hviderne tørrer ud til en slags makron. Det gør ikke noget hvis man spiser flødeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her