Logo

Æbler med flødecreme - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4 personer

Ca. 1 kg æbler

150 g sukker (knap 2 dl)

4 dl fløde

1 stang vanilje

4 blade husblas

4 æggeblommer

Endvidere: 2 ½ dl piskefløde

 

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus.

Kom dem i en gryde med lidt vand og kog dem til mos under låg.

Rør halvdelen af sukkeret i.

 

Flødecreme: Læg husblasen i koldt vand i 5 minutter.

Bring fløden i kog med den flækkede vainilje.

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret godt sammen.

Kom den koghede fløde i æggene mens der piskes.

Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet mens der piskes (endelig ikke koge, så skiller cremen).

Tag gryden fra varmen.

Knug hus­blasen fri for væde og kom den i den varme creme - den smelter med det samme.

Lad cremen svale af.

Hæld den kolde creme over æblerne og fordel flødeskum på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.632 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her