Til 4 personer
Ca. 1 kg æbler 
150 g sukker (knap 2 dl) 
4 dl fløde 
1 stang vanilje 
4 blade husblas 
4 æggeblommer 
Endvidere: 2 ½ dl piskefløde 
 
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus. 
Kom dem i en gryde med lidt vand og kog dem til mos under låg. 
Rør halvdelen af sukkeret i. 
 
Flødecreme: Læg husblasen i koldt vand i 5 minutter. 
Bring fløden i kog med den flækkede vainilje. 
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret godt sammen. 
Kom den koghede fløde i æggene mens der piskes. 
Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet mens der piskes (endelig ikke koge, så skiller cremen). 
Tag gryden fra varmen. 
Knug husblasen fri for væde og kom den i den varme creme - den smelter med det samme. 
Lad cremen svale af. 
Hæld den kolde creme over æblerne og fordel flødeskum på.