Logo

Æbler med mandelcreme - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En god og fyldig dessert, som kan tilberedes med æblegrød eller med hele æbler.

Til 5-6 personer

 

1 kg aromatiske æbler, fx Cox Orange

150 g sukker

4 æg

75 g mandler

2 dl fløde (13 %)

Tilbehør: Flødeskum

 

Kog de skrællede, delte æbler til grød og rør 100 g af sukkeret i.

Kom grøden i et ovnfast fad.

 

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret godt sammen.

Skold, smut og hak mandlerne meget fint.

Rør det i æggemassen sam­men med fløden.

Hæld det over æblerne i fadet.

Sæt fadet i en 200°C varm ovn i 30-40 minutter, eller til mandelrnassen er stivnet.

Server desserten lun med koldt flødeskum til.

 

Tips: I stedet for æblemos kan der bruges hele æbler. Skræl æblerne udstik kernehuset og kog dem først 5-6 minutter i 4 dl vand tilsat 2 dl sukker og saft fra 1 citron. Kom dem i et ovnfast fad og hæld mandelrnassen over. Bag desserten som ovenfor.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmelavet nougatis med appelsinParfait kaldes den type flødeis, som man kan lave uden en ismaskine. Æggeblommeskum,...
• Valrhona chokolade på flere måder med et stænk af ...En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Isbombe MonterossoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet TobleroneHar du et soft spot for Toblerone. Heldigvis er det supernemt selv at lave de søde,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os