Logo

Æbleskiver med æble i

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiver med æble i

 

Æbleskiver med æbler indeni er en dansk specialitet, der går tilbage til 1700-tallet. De runde godbidder har altid været festmad og hører ikke kun juletiden til.

ca. 25 stk. Arbejdstid: ca. 45 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryseegnede.

 

Dej:

2 æbler

250 g hvedemel

½ tsk natron

2 spsk sukker

½ tsk stødt kardemomme

3 æg

½ liter kærnemælk

50 g smør til stegning

Tilbehør: flormelis tyttebærsyltetøj

*

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i små terninger.

Bland mel, natron, sukker og kardemomme.

Pisk æggene sammen i en skål, og tilsæt kærnemælk.

Rør det i melblandingen lidt efter lidt, til der ikke er klumper.

Varm æbleskivepanden op, og kom en lille smørklat i hvert hul.

Fyld ¾ op med dej og læg et stykke æble i hver æbleskive.

Bag æbleskiverne ved middel varme, og vend dem med et træspid eller en gaffel, så de bliver brune på alle sider.

Bag i ca. 7 min. i alt.

Hold færdigbagte æbleskiver varme i ovnen ved 100 °C.

Drys med flormelis, og server med syltetøj.

 

Æbleskiver med æble i


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?