Logo

Æblesne med rosmarinsirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblesne med rosmarinsirup

 

Fnuglet dessert anrettet i portionsglas. Server med et par sprøde kager som tilbehør gerne krydret med kanel eller ingefær.

4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 15 min.

 

Æblemos:

2-3 madæbler (fx belle de boskoop)

½ økologisk citron

½ dl vand

2-3 spsk sukker (afhængig af æblernes syrlighed)

 

Rosmarinsirup:

2 stilke frisk rosmarin

¼ liter æblemost

75 g sukker

 

Marengs:

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

50 g flormelis

*

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.

Læg dem i en gryde med fintrevet citronskal og 2 spsk citronsaft.

Tilsæt vand, og giv dem et opkog under låg.

Skru ned, og lad æblerne simre under låg, til de er helt møre.

 

Tilsæt sukker, og kog igennem i 3 min.

Mos grøden evt. med en stavblender.

Hæld den i en skål og lad den køle af.

 

SKYL rosmarinstilkene grundigt, og læg dem i en gryde med æblemost og sukker.

Giv det et opkog, skru ned til middel varme, og lad det koge i ca. 15 min - til det har konsistens som tynd sirup.

Tag gryden af varmen, og lad siruppen trække med rosmarinstilkene i 15 min.

Si siruppen.

 

Pisk æggehviderne til blødt skum, og pisk flormelissen i lidt ad gangen, til en tyk og blank marengs.

Vend æblemosen i marengsmassen lidt ad gangen, og anret i en skål eller 4-6 portionsglas.

SERVER æblesneen med rosmarinsirup.

 

TIPS: Du kan erstatte æggehvide med 1 dl piskefløde, som du pisker til skum og vender i til sidst.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.661 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her