Logo

Æbletærte med mandellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æbletærte med mandellåg


I dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en klat flødeskum eller cremefraiche til. Du kan også servere is eller...

(6-8 pers.)

 

#

1 kg syrlige æbler

sukker

 

Dej:

150 g blødt smør

85 g sukker (1 dl)

2 æg

60 g hvedemel (1 dl)

2 dl finthakkede mandler.

Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

*

 

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærtebund.

Drys lidt sukker over æblerne.

Rør smør og sukker godt.

Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen.

Fordel den over æblerne.

Sæt formen på ovnrist midt i ovnen.

Bagetid ca. ½ time ved 200 °C.

Server æbletærten lun med flødeskum, til kaffe eller som dessert.

 


 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æble-cobbler med blåbærEn cobbler er en amerikansk, ovnbagt dessert med frugt, der helt eller delvist er dækket...
• BelidaSaftige æbler med god og sød smag, som minder lidt om Gala. Et dejligt spiseæble, som også...
• Tykke pandekager med æblemosUSA møder Danmark i denne dessert; vi har parret de gode, tykke amerikanske...
• Bondepige med slørBondepige med slør er klassisk dansk dessert lavet med rugbrød og æbler. Desserten minder...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!