Logo

Æbletærte med mandellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æbletærte med mandellåg


I dag skal du lave æbletærte med mandellåg til dessert. Den er bare lækker – og så med en klat flødeskum eller cremefraiche til. Du kan også servere is eller...

(6-8 pers.)

 

#

1 kg syrlige æbler

sukker

 

Dej:

150 g blødt smør

85 g sukker (1 dl)

2 æg

60 g hvedemel (1 dl)

2 dl finthakkede mandler.

Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

*

 

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærtebund.

Drys lidt sukker over æblerne.

Rør smør og sukker godt.

Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen.

Fordel den over æblerne.

Sæt formen på ovnrist midt i ovnen.

Bagetid ca. ½ time ved 200 °C.

Server æbletærten lun med flødeskum, til kaffe eller som dessert.

 


 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Belle de BoskoopBelle de Boskoop æbler er kraftfulde æbler fulde af syrlig aromatisk smag. Et fantastisk...
• Bondepige med slør og brombærÆblerne er kogt med brombær og vanilje og er en variation af den klassiske "bondepige med...
• Holsteiner CoxHolsteiner Cox stammer fra Tyskland og er en frøplante af Cox Orange. Frugten modner...
• Chokoladefromage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os