Logo

Æbletærter med vanilleskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 plader frossen butterdej
4 små syrlige æbler
50 g smør
1 dl sukker

Formene:
Smørrebrødspapir
½-1 dl sukker

Vanilleskum:
2 dl piskefløde
vaniljesukker

Klip 4 stykker papir, som passer til bunden af portionstærteforme. Drys formene med sukker, så bunden er dækket.
Stil dem i ovnen ved 200°C til sukkeret er smeltet.
Tag formene ud af ovnen.
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær dem i tynde både, som lægges i formene.
Kom en klat smør og lidt sukker i hver form.
Rul dejen ud og dæk formene.
Tryk dejen godt ned i kanterne.
Bag tærterne i ovnen ved 200°C i ca 15-20 minutter eller til
butterdejen har fået en gylden farve.
Vend tærterne ud på 4 tallerkener, så dejlaget kommer nederst.
Fjern papiret
Pisk fløden til skum og smag den til med vaniljesukker.
Server tærterne lune med vaniljeskummet til.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mager mousse med kirsebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bondepige med slørBondepige med slør er klassisk dansk dessert lavet med rugbrød og æbler. Desserten minder...
• Mors chokolade mousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• MaizenabuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!