Logo

Abrikosdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 En af sødere desserter, med alle de gode indgrediensser som makroner og fløder. denne dessert er en sand vinder ved ethvert middagsselskab.

 

4-5 store makroner eller 8-10 små
1 dl appelsinsaft
1 1/2-2 dl abrikosmos
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelsel
2 1/2 dl fløde
25 g grofthakkede mandler
2 dl piskefløde
Endvidere: kandiserede violer

Kom makronerne i en serveringsskål (bræk dem evt. i lidt mindre stykker).
Dryp med appelsinsaften og kom abrikosmosen over.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til cremen og rør majsstivelsen i.
Bring fløden i kog.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og rør de grofthakkede mandler i.
Lad cremen svale. Vend flødeskum i.
Læg cremen på abrikoserne og drys med kandiserede violer.

Ikke fryse-egnet

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SvesketrifliDesserten er en trifli af marinerede svesker og en kogt vaniljecreme med ristede...
• Hurtig jordbærsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillede frugtspidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os