Logo

Abrikossorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g tørrede abrikoser
5 ½ dl vand
400 g hugget sukker
skal af 1 citron
skal af 2 limefrugter
½ dl citronsaft
1 dl æggehvide
 
Udblød abrikoserne i vandet natten over.
Sigt vandet fra og kom det i en tykbundet gryde sammen med det huggede sukker.
Bring det i kog og lad det koge kraftigt i 2-3 min.
Tag det af blusset og rør citron- og limeskallerne, der er snittet meget fint uden det hvide, i siruppen.
Kom de udblødte abrikoser i en blender.
Blend dem til puré og tilsæt siruppen i en tynd stråle.
Sigt puréen, rør citronsaften i og lad det køle af.
Stil den kolde puré i fryseren og lad den fryse til en grødet masse.
Pisk æggehviderne meget stive og pisk dem i den frosne abrikospuré for svag hastighed med en elpisker.
Frys nu den færdige sorbet.
(Kan laves i god tid i forvejen, hvis du har plads i fryseren)
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?