Logo

Agen sveske-armagnac is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Agen sveske-armagnac is
(forrest på billedet, bagerst: Clafoutis med agen svesker, pærer, vanilje og stjerneanis - se opskrift)
 
225 g Agen svesker uden sten.
1 ½ dl armagnac.
8 æggeblommer.
200 g sukker.
1 l sødmælk.
1 stang vanilje.
1 dl piskefiøde.
1 knsp. salt
 
Skær sveskerne i mindre stykker og ud blød dem i et døgn i Armagnac.
Vend dem rundt i skå­len af og til.
Kom sveskerne i en blender næste dag eller hak dem til en grov masse.
Pisk æggeblommer og sukker.
Bring mælken i kog sammen med vaniljestang og salt.
Skrab vaniljekornene ud i mælken og hæld den over de piskede æggeblommer under kraftig pisk­ning.
Varm cremen op under konstant omrøring, til den legerer ved 85°.
Tag gryden af varmen og hæld den gennem en sigte over i en skål.
Rør svesker, Armagnac og piskefiøde i cremen og afkøl til stuetemperatur.
Indfrys derefter isen i en ismaskine eller lad den fryse til en grødet konsistens.
Rør en gang imellem i ismassen under indfrysningen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hybentrifli 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• VintertærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HybentrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!