Logo

Amerikansk Key lime-pie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Piedej:
200 g fint knuste Digestive kiks
75 g smeltet smør
1 spsk sukker
1 stor knsp. stødt kanel eller kardemomme
 
Fyld:
6 æggeblommer (fra store æg)
125 g sukker
1 dl og 1-2 spsk friskpresset limesaft
1 spsk revet limeskal
4 æggehvider (fra store æg)
60 g sukker
       
Læg tilklippet bagepapir i bunden af en springform (24 cm).
Bland piedejen og tryk den fast på bunden af formen og lidt op af siden. Bag bunden i 10 min. ved 175°C og lad den blive kold.
Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen i en skål.
Sæt den over en gryde med hedt vard og opvarm massen under piskning.
Bland limeskal i den tykke masse og tag den op af vandbadet.
Pisk æggehvider stive med sukker, bland marengsmassen i cremen og fordel den på den bagte bund.
Bag kagen ved 175°C i 15 min.
Afkøl den og frys den.
Limemoussen fryser ikke til en fast blok, den smager frisk som is og har en dejlig cremet konsistens.
Limepien er en nem gæstedessert, da den kan laves lang tid i forvejen. Den får mere smag jo flere dage den ligger i fryseren.
Pien tages op af fryseren ca. 10 min. før serveringen og pyntes med et tykt lag flødeskum eller vaniljeis, den afrundes med revet limeskal på toppen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.442 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her