Logo

Ananas marineret med ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ananas marineret med ingefær

Savner du sol og sommer her i de kolde vintermåneder, kan du få en bid af sol og varmere himmelstrøg med denne dejlige ananasdessert. Så virker sommeren måske ikke helt så fjern. 

 

1 ½ dl vand
Saft af ½ citron
90 g sukker (1 dl)
1 stykke ingefær, svarende til en valnød, i tynde strimler
1 ananas (ca. 800 g)
Vanilieis


Bring vand, citronsaft og sukker i kog i en gryde.

Tilsæt ingefærstrimlerne, tag gryden fra varmen og lad ingefærlagen trække i 10 min.
Skær top og bund af ananasen og skær skrællen af.

Halver den og skær stokken ud.

Del hver halvdel på langs og skær ananasen i tykke stykker.
Hæld ingefærlagen over ananasstykkerne og lad dem trække i mindst 1 time inden servering.


Tips: Skiver af appelsin kan marineres i samme lage.
Bryder du dig ikke om ingefær, kan den erstattes af ½ stang vanille.
De marinerede ananas kan holde sig i køleskabet i et par dage.


Frugt pr. person: v. 4 personer ca. 200 g og v. 6 personer ca. 125 g

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?