Logo

Ananasis med chokoladesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
3 æggeblommer
¾ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl piskefløde
1 dåse ananasmos, ca 450 g

Sauce:
1 ½ dl vand
1 ½ dl sukker
1 ½ dl kakao
2 spsk smør eller margarine
1 pose mandelflager
evt 2 spsk cognac

Til isen kommes æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og piskes til det bliver tykt og luftigt.
Tilsæt fløde samt ananas med væden.
Hæld ismassen i en ismaskine og kør i ca 35 min.
Kom den halvfrosne ismasse i en form, stil den i fryseren og lad den fryse mindst 4 timer. Før isen skal serveres, sættes den først i køleskabet i 30 min og dernæst i 5-10 min i stuetemperatur.
Vend den ud på et fad og pynt den.
Hæld vandet, sukkeret og kakaoen til saucen i en tykbundet kasserolle. Varm det op under stadig omrøring.
Lad saucen koge 1-2 min, men pas på den ikke brænder på.
Tilsæt smør. Lav den eventuelt i forvejen og opbevar den i køleskabet.
Rist mandlerne på en plade i ovnen ved 175º i 5 min.
Hæld chokoladesaucen, varm eller kold, i en serveringsskål og kom eventuelt cognac i.
Drys med mandelflager.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.992 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?