Logo

Appelsincreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Smager efter mere, men nok til 6-8 personer.

2 saftige appelsiner med økologisk skal
1 økologisk citron
6 blade husblas
3 æggeblommer
100 g sukker
3 dl yoghurt
2 dl piskefløde
eventuelt hvid chokolade og reven appelsinskal til pynt

Skyl appelsinerne og citronen i varmt vand og riv skallerne fint.
Halver så frugterne og pres dem.
Husblassen opblødes i koldt vand i en skål.
En bred gryde fyldes halvt med vand og opvarmes til vandbadet; vandet må ikke koge.
Nu skal man bruge en metalrøreskål, der passer nøjagtigt til grydens åbning.
Kom æggeblommerne i skålen med sukkeret og rør det glat med håndmikseren.
Sæt skålen over gryden med det varme vand, tilsæt reven skal og saft af appelsinerne og citronen og rør videre i vandbadet, til massen er skummende, let og luftig.
Tag den hurtigt af komfuret.
Tryk vandet af husblassen, rør bladene i cremen lidt efter lidt, til de er helt opløst.
Lad det køle lidt af og bland så yoghurten i.
Lad det stå koldt i 5-10 minutter.
Pisk fløden stiv med et rent piskeris og vend forsigtigt cremen i flødeskummet.
Cremen hældes nu i 6-8 små forme eller i en stor form, og nu skal den køles ned og stivne i køleskabet.
Hvis man har lyst, kan man pynte med reven, hvid chokolade og reven appelsinskal.
Server med ladyfingers eller kiks.
kj pr. portion: 1800
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?