
 
Her er en sød, sommerlig favorit med rabarber. Dejen er rørt
med bønne mos i stedet for smør og olie, så kagen er fedtfattig. Pynt evt. med
lidt friske jordbær. 
1 kage til 12-16 stykker. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 45
min.
 
#
1 dåse hvide bønner (240 g drænet) 
3 æg 
125 g rørsukker 
1 tsk vaniljepulver 
75 g kokosmel 
50 g hvedemel 
2 tsk bagepulver 
 
Fyld: 
500 g rensede rabarber 
2-3 spsk rørsukker 
1 spsk majsstivelse 
1 tsk vaniljesukker 
*
 
Rens bønnerne grundigt, dryp af i en sigte, og kør dem til
mos i en foodprocessor. 
Pisk æg og rørsukker til en tyk og luftig creme i 5-8 min.
med en håndmikser. 
Tilsæt vanilje og bønnemos. 
 
Bland kokosmel, mel og bagepulver sammen, og rør det i
dejen. 
Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. 
Vend dem sammen med rørsukker, majsstivelse og vaniljesukker.
Drys dem over dejen, og tryk dem let ned. 
 
Bag kagen midt i ovnen ved 200 °C i cirka 45 min. 
Tjek med et træspid, om kagen er gennem bagt; der må ikke
sidde rå dej på. 
Afkøl kagen på en rist, og skær den i firkanter. 
 
TIPS: Du kan også bruge 100 g tørrede hvide bønner. Udblød
dem i koldt vand i mindst 8 timer, og kog dem så møre i rent vand i 40-50
minutter.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin