Logo

Appelsinkage med orangesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 store appelsiner
100 g sukker
6 æg
1 tsk bagepulver
Smør
hvedemel

Saucen:
30 g smør
50 g sukker
1 dl appelsinsaft
3 spsk citronsaft
1/2 dl piskefløde
kahulua likør efter smag

Appelsinerne koges hele i 2 timer under låg i ikke for meget vand (vend dem af og til).
De afkøles, skæres i kvarte og sten og hinder fjernes.
Appelsinerne pureres i en blender med lidt af kogelagen.

Æggene piskes meget grundigt med sukkeret (brug el-pisker).
Appelsinpuréen vendes heri og til sidst bagepulveret.
Massen kommes i en velsmurt og meldrysset springform og bages på nederste rille i ovnen ved 180ºC i 1 time.
Afkøles.

Saucen:
Smør, sukker, appelsin- og citronsaft koges i 1 minut.
Fløden blendes et øjeblik med lidt af den purere der sider tilbage i blenderen (efter kagen) og røres i saucen.
Smages til med kahula.
Afkøles - den må gerne være ret tyk.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PikeletsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Den skønneste julekonfektHer er hjemmelavet konfekt til store og små, og det meste af det er nemt at lave, så...
• Rabarberkage med kokos - varmEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Piemontesisk vanilledessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os