Logo

Appelsinkage med orangesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 store appelsiner
100 g sukker
6 æg
1 tsk bagepulver
Smør
hvedemel

Saucen:
30 g smør
50 g sukker
1 dl appelsinsaft
3 spsk citronsaft
1/2 dl piskefløde
kahulua likør efter smag

Appelsinerne koges hele i 2 timer under låg i ikke for meget vand (vend dem af og til).
De afkøles, skæres i kvarte og sten og hinder fjernes.
Appelsinerne pureres i en blender med lidt af kogelagen.

Æggene piskes meget grundigt med sukkeret (brug el-pisker).
Appelsinpuréen vendes heri og til sidst bagepulveret.
Massen kommes i en velsmurt og meldrysset springform og bages på nederste rille i ovnen ved 180ºC i 1 time.
Afkøles.

Saucen:
Smør, sukker, appelsin- og citronsaft koges i 1 minut.
Fløden blendes et øjeblik med lidt af den purere der sider tilbage i blenderen (efter kagen) og røres i saucen.
Smages til med kahula.
Afkøles - den må gerne være ret tyk.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• blommecrumble bagt- 5 g fedtLækker dessert, der for eksempel kan spises i blommers højsæson i august og september. Og...
• Marinerede jordbær med grillet cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CappucinoparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blommechutney 2En chutney serveres som regel som tilbehør til indiske retter. Her bruges den lækre...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os