Logo

Armagnac iscreme serveret med svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 liter fløde 13%
330 g sukker
8 æggeblommer
2 æggehvide
1/2 kg svesker
1 dl armagnac
vaniljesukker
appelsinskal
2,25 g pektin
135 g smør
45 g glukose
40 g vand
7,5 g kakao
40 g chokolade, helst 66% fra valrhona

Fløden koges op med 200 g af sukkeret og vanilje, der legeres med de 8 æggeblommer og tilsmages med Armagnac.
Isen køres på ismaskine og kommes i fryseren.
Der laves en karamel, der tilsættes vanilje og appelsinskal, derefter vendes sveskerne i
Touilles.: 130 g sukker og pektinen smeltes sammen.
Derefter smeltes smør, glukose, vand og cacaopulver sammen, det vendes med sukker/pektin og koges op, under kogningen tilsættes chokoladen og når den er smeltet afkøles massen.
Den afkølede masse smøres tyndt ud på silikonemåtter og bages ved 170ºC til de er sprøde.
Anretning:
3-4 svesker med lidt syltelage lægges i midten af en tallerken, iscremen kugles op med en ske til 2 “æg” ovenpå sveskerne.
Der pyntes med chokoladetouilles evt. syltet appelsinskal og mynte.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brombæris med nøddetrekanter - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• MynteparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladeglaseret nødderand med vanilleparfait og hindbærsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Brombæris med hvid chokoladesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os