Logo

Armagnac iscreme serveret med svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 liter fløde 13%
330 g sukker
8 æggeblommer
2 æggehvide
½ kg svesker
1 dl armagnac
vaniljesukker
appelsinskal
2,25 g pektin
135 g smør
45 g glukose
40 g vand
7,5 g kakao
40 g chokolade, helst 66% fra valrhona

Fløden koges op med 200 g af sukkeret og vanilje, der legeres med de 8 æggeblommer og tilsmages med Armagnac.
Isen køres på ismaskine og kommes i fryseren.
Der laves en karamel, der tilsættes vanilje og appelsinskal, derefter vendes sveskerne i
Touilles.: 130 g sukker og pektinen smeltes sammen.
Derefter smeltes smør, glukose, vand og cacaopulver sammen, det vendes med sukker/pektin og koges op, under kogningen tilsættes chokoladen og når den er smeltet afkøles massen.
Den afkølede masse smøres tyndt ud på silikonemåtter og bages ved 170ºC til de er sprøde.
Anretning:
3-4 svesker med lidt syltelage lægges i midten af en tallerken, iscremen kugles op med en ske til 2 “æg” ovenpå sveskerne.
Der pyntes med chokoladetouilles evt. syltet appelsinskal og mynte.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?