Logo

Arme riddere og saftige riddere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ridderne her er slet ikke så arme. Prøv den traditionelle ret med tysk Stollen i stedet for franskbrød

Ridderne her er slet ikke så "arme". Prøv den traditionelle ret med tysk "Stollen" i stedet for franskbrød

 

100 g tyttebærsyltetøj (evt andet godt syltetøj)

1 dl appelsinsaft

2 nip kanel

2 æg

1,5 dl mælk

½ tsk vaniljesukker

salt

8 skiver Stollen, surbrød, speltbrød eller andet godt brød (à 40 g)

1-2 spsk smør

4 kugler vaniljeis

 

1. Syltetøj, appelsinsaft og kanel røres sammen i en lille gryde, koger op og står og småkager i 3-4 minutter. Stilles til side.

 

2. Æg, mælk, vaniljesukker og 1 knsp salt piskes kraftigt sammen.

Brødskiverne vendes flere gange i æggemælksblandingen, indtil de har suget så meget op som muligt.

 

3. Smørret varmes op på en pande.

Brødskiverne steges ved middel varme i 3-4 minutter på hver side.

Tag dem op af panden, læg dem et øjeblik på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af.

 

4. De "arme riddere" serveres med vaniljeis og tyttebærsyltetøjet.

Saftige riddere: Stollen er mere fast end franskbrød, som normalt bruges til "arme riddere". Vend derfor skiverne flere gange, mens de suger væden op.

--

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.126 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Creme brûlée 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber galetteMørdej er noget af det nemmeste overhovedet. Man kan endda gøre det med de bare næver! Det...
• Figen, bagt med praline-is, lime-ingefærsorbet og sur-sød sirupEn spændende dessert, som er perfekt til en varm sommer. Her er lidt til enhver smag, med...
• Crème brûlée 2Creme Brulee er en vaniljecreme, der gratineres med sukker, så der opstår et ganske tyndt,...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os