Logo

Aspic af blodappelsiner og ribs med sauternes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 8 personer

10 usprøjtede blodappelsiner
200 g ribbede ribs
15 cl Sauternes (eller en anden sød hvidvin)
8 g husblas
60 g sukker
En gennemsigtig glasskål

Her er et smukt eksempel på, hvor godt en god vin kan passe til frugter og bær. Sørg endelig for, at væsken ikke kommer i kog, for så mister sauternen en stor del af sin rige aroma. I stedet for at anrette denne frugtsalat i en stor skål kan man bruge små skåle og anrette portionsvis. Jeg holder meget af denne frugtsalat med en portion vaniljeis eller en chokolademousse til - det er en ren nydelse!
Fjern skrællen (kun det yderste lag, ikke den hvide hinde) på 3 appelsiner. Skær disse tynde skræller i smalle strimler. Læg dem i en lille kasserolle med kogende vand. Så snart vandet koger igen, hældes det fra.
Kom skrællerne i kasserollen igen med sukkeret og 2 spsk vand. Varm op ved svag varme, imens der røres rundt med en gaffel, indtil skrællerne er dækket af en skinnende hinde. Hold dem godt skilt fra hinanden. Læg dem på en tallerken og sørg for, at de stadig er skilt fra hinanden, og at de står tørt.
Skræl 7 appelsiner og del dem i både.
Pres med hænderne saften af det, der er tilbage af appelsinerne, gennem en sigte ned i en stor skål. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Hæld saften fra den store skål i en kasserolle sammen med vinen. Varm op. Vrid husblassen i hånden og kom den i kasserollen, lige før det begynder at koge. Rør rundt, til den smelter, hvorefter kasserollen tages af ilden. Lad den køle helt af, men uden at lagen stivner og bliver til gelé.
Hæld et tyndt lag sukkerlage i bunden af en stor skål, og fordel skrællerne ovenpå. Læg derefter et lag appelsinbåde og nogle ribs over.
Begynd forfra (et lag gelé, et lag af frugter og bær), indtil der ikke kan være mere i skålen. Der må ikke være mellemrum mellem frugter og bær. Stilles i køleskabet i 24 timer.
Sættes på bordet i skålen. Serveres på afkølede tallerkener, så saften, som er blevet til fin gelé, men knap nok er stivnet, ikke smelter med det samme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her