Logo

Bøhmisk nøddetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 Personer

Kagen:
150 g nøddekerner
smør til bageformen
5 æg
et nip salt
150 g sukker
2 spsk rasp
1 knsp bagepulver
Cremen:
3 dl piskefløde
2 spsk kakao
1 spsk pulverkaffe (fx Nescafe)
1 tsk vaniljesukker
3 spsk flormelis
Endvidere:
4 spsk rom eller portvin
3 spsk mander
2 spsk reven chokolade

Mal nøddekernerne fint. Smør en springform (20 cm i diam) godt med smør og drys formen indvendig - både bund og sider - med ca. 2 spsk af nødderne.
Del æggene omhyggeligt i blommer og hvider. Pisk hviderbne meget stive med saltet og pisk sukkeret i, lidt af gangen, til De får en svulmende marnegs-dej. det vil sige til at sukkeret er opløst. Tilsæt æggeblommerne én efter én og pisk godt imellem hver gang. Denne overraskende rækkefælge - med sukkeret i hviderne og ikke blommerne - er vigtigt for kagens konsistens.
Tænd for ovnen 150ºC. Vend med let hånd nødder, rasp og bagepulver i dejen og hæd den i formen. Bag kagen ca. en time. Den er færdig, når en strikkepind, der stikkes i den, kan tages tør op.
Tag kagen ud af ovnen og vent et par minutter, før De lemper den ud af formen. Den falder lidt sammen ved afkoling. Det skal den.
Nogle timer før serveringen - gerne om formiddagen - flækker De kagen i 2-3 bunde, som den er høj til. Stænk hver bunbd let med rom eller portvin.
Smut mandlerne, hak eller spån dem og rist dem gyldne opå en tør pande. Pisk fløden til cremen er helt stiv og vend cremens øvrige ingredienser i. Smag cremen til og smør den på bundene, så der kun kommer et ganske tyndt lag på den øverste bund. Det skal bare holde fast på pynten.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Banyuls med hvid chokolade og jordbærSpændende dessert med banyulsboller serveret i kræmmerhus samt hvid chokolademusse,...
• Marcipankage med bærDesserten er en saftig kage med topping af flødeostecreme og friske sommerbær
• Bûche de nöelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banyuls med hvid chokolade og jordbærSpændende dessert med banyulsboller serveret i kræmmerhus samt hvid chokolademusse,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os