Logo

Baklava med ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Baklava med ananas 


Vi har her lavet den typisk tyrkiske kage baklava på en lidt anderledes måde - vi bager den med cornflakes og ananas! • Filodej er et godt alternativ til butterdej.

• Denne dessert indeholder meget lidt fedt.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 9 stk.

 

# Råvarer til Baklava med ananas

1 dåse (400 g) knust ananas

2½ dl cornflakes

1 dl tørrede abrikoser, hakkede

½ dl sirup

30 blade optøet filodej 22x22 cm

2 dl sukker

½ dl honning

smør eller margarine til formen

rapsolie til filodejen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Smør en firkantet form, 22x22 cm eller større, med fedtstof.

Lad ananassen dryppe af. Gem saften.

Bland ananas, cornflakes, tørrede abrikoser og sirup. Bland godt.

 

2 Læg filodej-pladerne stablede på et plant underlag.

Skær til så alle bladene er 22x22 cm.

Dæk med plastfolie eller et fugtigt viskestykke så dejen ikke tørrer ud.

 

3 Pensl et filodejblad med rapsolie og læg det med den smurte side opad i bunden af formen.

Fortsæt med at pensle og lægge filodejplader i formen til der er 10 stk.

Læg halvdelen af ananas- blandingen på.

Pensl og læg yderligere 10 filodejplader på.

Læg resten af ananasblandingen på og derefter de sidste 10 filodejplader.

 

4 Snit 9 firkanter i det øverste lag af filodej i formen.

Stil derpå formen i ovnen og bag i ca. 30 min.

Stil formen på en rist og lad kagen svale let.

 

5 Bland sukker, honning og ananassaft i en gryde.

Bring blandingen i kog ved jævn varme og lad det simre til blandingen er jævn, ca. 2 min.

Hæld blandingen over kagen i formen og lad den blive helt kold.

Skær ud i kvadrater og server.

 

Tips & råd


Baklava med ananas 

Filodejplader findes i forskellige størrelser.

Hvis pladerne ikke har den rette størrelse, skæres de til med en skarp kniv.

Dæk til så dejen ikke tørrer ud.


Baklava med ananas 

Du kan også bage kagen i hjørnet på en bradepande.

Tip bradepanden når ananas- og sukkerblandingen hældes på så den bliver godt vædet.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 215 = kJ 903

Kulhydrat 45 g Protein 2 g Fedt 3 g (13%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ananas bagt med marengsDesserten er frisk ananas bagt med marengslåg
• Lun ananascrumble med pistacienødderGør desserterne klar i små, ovnfaste skåle - så er det ingen sag at byde gæster på middag
• Bagt frugt med limeskumBagt frugt er skræddersyet til familier med børn
• Cappuccino cremetHonning giver en fin smagsbrydning til en kop cremet cappuccino - kaffen smager specielt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!