Logo

Banan cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cupcakes minder meget om muffins, forskellen er dog at cupcakes ofte dækkes af creme eller glasur. I denne opskift er glasuren primært lavet af flødeost og flormelis. Velbekomme

Den blide smag af banan passer perfekt til flødeostglasuren.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

¼ tsk muskatnød

225 g (2 store) mosede bananer

Glasur:

200 g flødeost

175 g flormelis, sigtet

1 spsk citronsaft

1 tsk vaniljeekstrakt

1 banan, skåret i tynde skiver

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør smør, sukker, mel, bagepulver, æg og muskatnød sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.

Rør de mosede bananer i og bland det godt.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

 

Lav glasur: Rør langsomt flødeosten i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til den er glat og blød.

Tilsæt flormelis, citronsaft og vanilje.

Rør hurtigt, til det er glat og godt blandet.

Smør glasuren på kagerne.

Pynt hver af dem med en bananskive.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

Madopskrift billede

Variationer:

 

Banancupcakes med chokoladeknapper

Følg basisopskriften.

Rør 100 g mørke chokoladeknapper i sammen med de moste bananer.

 

Banancupcakes med låg af kanel og havregryn

Følg basisopskriften. Hæld 3 spsk perlesukker, 1 tsk kanel, 2 spsk blødt usaltet smør, 4 spsk havregryn og 1 spsk mel i en mellemstor skål.

Bland det godt. Drys det over kagerne, inden de bages.

 

Banancupcakes med glasur af valnødder og kanel

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede valnødder og 1 tsk stødt kanel til glasuren, efter at den er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.702 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her