Logo

Bananflan med reven appelsinskal

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flan er en dessert der oprindeligt er fra Spanien. Desserten findes dog også i en engelsk version. Her laves den med banan og appelsin. Husk at desserten skal være helt afkølet inden servering.

 

6 Personer

½ l sødmælk
100 g flormelis
3 æg
3 bananer
½ vaniljestang
1 appelsin (skal fra den)
1 dl appelsinsaft
1 tsk sukker

Skræl den yderste appelsinskal tyndt af og hak den i fine strimler. Kog strimlerne med sukker og appelsinsaften. Si saften fra og gem skallerne. Kog mælken med vaniljekorn, lad den køle af. Pisk æggene luftlige og bland dem med de mosede bananer. Tilsæt appelsinskaller og den lunkne mælk. Fordel cremen i 6 portionsforme. Bages ved 170C i 40 min. Vend flanen ud på desserttallerkner mens de er varme og lad dem køle af. Pynt dem med appelsinskaller der er karamelliseret.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?