Logo

Banyulskage med karamelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kage med banyulskage med karamelcreme er lækker. Banyuls er en sødlig rødvin, der stammer fra Frankrig. Kagen er simpel at lave, men skal laves i god tid i det den skal afkøle i mindst 6 timer.

 

120 g smør
2 ½ dl piskefløde
500 g mørk chokolade
2 æggeblommer
1 ½ dl banyuls (se tips)

Creme:
200 g sukker
4 æggeblommer
0,8 dl vand
1 l. piskefløde

Kagen:
Chokoladen brækkes i små stykker, der smeltes i en kasserolle over
vandbad med smørret.
Æggeblommerne røres i, derefter piskefløden og til sidst vinen.
Varmes igennem uden at komme i kog.
Massen hældes i en form, evt. en lagkageform, og afkøler i mindst 6
timer.

Karamelcreme:
Vand og sukker koges i en bred kasserolle eller en pande til gylden
karamel.
Fløden tilsættes og varmes igennem til al karamel er opløst i fløden.
Den varme karamelfløde hældes i en skål med de fire æggeblommer
under kraftig piskning.
Cremen køles af og smages til med banyuls.
Kagen anrettes på kold tallerken med cremen i bunden.
Den kan pyntes med chokolade, og årstidens frugt kan serveres til.

Tips: Banyuls er en sødlig rødvin fra det sydvestlige Frankrig, en
såkaldt vin doux naturel, fremstillet på druen grenache.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her