Logo

Blåbærkage på vandet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mums. Blåbær er en fantastisk frugt. De er blandt andet rige på C-vitamin og kalk og smager utrolig dejligt. Her bruges blåbær til en lækker dessert: kage serveret med flødeskum eller cremefraiche.

3 dl rørsukker eller alm. sukker

150 g smør

2 æg

4 dl (240 g) hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

250 g blåbær (eller andre gode bær)

evt. 1/2-1 dl kokosmel eller hakkede nødder

Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche

*

 

Pisk sukker og smør sammen.

Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sam­men, og vend det i smørret.

Vend forsigtig bærrene i dejen.

Hæld dejen i et ildfast fad eller springform beklædt med bagepapir eller smurt med smør.

Drys evt. med kokos eller hakkede nødder.

Bag kagen midt i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter.

Server den med flødeskum eller cremefraiche.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.205 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sørens karamelæblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvidvinsfromage med avocado og ristede mandlerFromage er en dessert som mormor ofte serverede, måske som citronfromage, men denne...
• Varm bærsauce til dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sørens karamelæblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os