Logo

Blanc manger med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blanc manger er en sød dessert, der som navnet antyder stammer fra Frankrig. Dessserten laves blandt andet med mælk og husblas.  I konsistens minder retten lidt om den italienske dessert panna cotta.

 

4 Personer

150 g marcipan
1 ½ dl fløde
4 spsk sukker
4 blade husblas
evt. ½ dl lys likør
¼ liter piskefløde, pisket til skum
½ tsk vaniljesukker
Pynt:
250 g friske eller frosne jordbær, udstenede friske eller henkogte kirsebær, friske ferskner, appelsiner m.m.

Marcipanen røres blød med fløde og sukker og lunes over svag varme, til massen er jævn.
Den udblødte husblas smeltes deri.
Når massen er jævn, men ikke stivnet, tilsættes likør og flødeskum. Fromagen fyldes i en skål eller form, der er skyllet i koldt vand. Ved anretningen pyntes med letsødet frugt, drysset med vaniljesukker.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?