Logo

Blommesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her er opskriften på en lækker og til stærk blommesauce, indeholdende chili. Lav saucen i juli-oktober hvor det er sæson for danske blommer - og danske blommer smager bare bedst.

 

½ kg udstenede blå blommer
1 stort skrællet æble i tern – fx Gråsten
½ dl vand
1 dl vineddike
150 g sukker
1 finthakket rød chili
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
3 cm hel kanelstang

*

Bring blommer, æble og vand i kog for ganske svag varme.
Når æblet næsten er kogt ud tilsættes de øvrige ingredienser og saucen koger ca. ½ time.

Tag evt. kanelstangen op.
Pisk saucen med et piskeris til den er nogenlunde jævn, juster evt. konsistensen med lidt vand og smag til med sukker eller eddike.

Tips: Der bliver ca. ½ l sauce – rigeligt til 8 personer.

Lav evt. en større portion og opbevar den på glas med tætsluttende låg. Den kan fint holde en måneds tid i køleskabet.

Saucen kan også koges på hvidvin i stedet for eddike. Tilsæt så kun sukker for at justere den sursøde balance til sidst.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.079 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• AppelsinsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KøromNår der kommes reven rugbrød i koldskålen med rosiner, kaldes det Kørom, der kan serveres...
• Blanc manger med frugtBlanc manger er en sød dessert, der som navnet antyder stammer fra Frankrig. Dessserten...
• AppelsinsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!