# Ingredienser
Mørdej:
200 g hvedemel
50 g fuldkornsmel
1 tsk stødt kardemomme
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
Frangipane:
125 g smør
125 g lys rørsukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
125 g groft mandelmel
Fyld:
600 g blommer
2 spsk brun farin
* Tilberedning
Mørdej:
Ælt alle ingredienser hurtigt sammen til en ensartet mørdej.
Stil mørdejen koldt i minimum 30 minutter.
Pres dejen ned i tærteformen og op ad kanten.
Skær overskydende dej ved kanten fra med en urtekniv.
Prik dejen med en gaffel.
Forbag mørdejen i almindelig ovn ved 180 °C i 10 min.
Lad den herefter køle af.
Frangipane:
Pisk smør, lys rørsukker og vaniljesukker luftigt, tilsæt
æggene et ad gangen og pisk igen.
Vend groft mandelmel i.
Kom frangipane-fyldet i tærtebunden.
Fyld:
Skyl og skær blommer i både, lav et mønster i dejen med
blommerne og drys med brun farin.
Bag tærten i almindelig ovn ved 180 °C i ca. 40 min.
Lad tærten afkøle en smule inden servering.
Tip: Servér med en kugle vaniljeis til.
Energi pr person: 2336 kJ/556 kcal Næring pr 100 g: Protein:
4,5 g. Fedt: 18 g. Kulhydrat: 32 g.
INFO: Frangipane er
en sød fyldning lavet af eller aromatiseret med mandler. Denne fyldning kan
bruges på forskellige måder, herunder kager og bagværk som Bakewell-terte,
samtale-terte, Jésuite og Pithivier.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +