Logo

Bradepandekage med solbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bradepandekage med solbær

 

Streuselkuchen hedder denne tyske kage, som er bagt med solmodne solbær. Prøv evt. også opskriften med en blanding af solbær, ribs og hindbær.

Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 40 min. Fryse-egnet. 1 bradepandekage, ca. 12 stykker

 

#

Bund:

25 g gær

1¼ dl mælk

50 g smeltet smør

2 æg

lidt salt

50 g sukker

400 g hvedemel

 

Fyld:

250 g solbær

150 g sukker

2 spsk kartoffelmel

 

Streusel (strøelse):

125 g hvedemel

100 g koldt smør (små terninger)

125 g sukker

*

 

Smuldr gæren og rør den ud i lidt af mælken.

Tilsæt resten af mælken, smør og æg.

Bland sammen og rør salt, sukker og mel i.

Ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min. ved stuetemperatur.

 

Rul dejen ud i et rektangel ca. 30x22 cm i ca. 1½ cm tykkelse.

Læg dejen i en bradepande med bagepapir og tryk den ca. 1 cm op ad kanterne.

Lad den hæve i 15 min.

Bland solbær med sukker og kartoffelmel og fordel det på dejen.

 

Streusel:

Smuldr mel og smør sammen med sukker og strø den smuldrede dej i et jævnt lag over kagen.

Bag i ca. 30 min. ved 175 °C.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?