Logo

Butterdejstærter med jordbær og vaniljecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

Vaniljecreme:
5 dl sødmælk
1 vaniljestang
1 ½ dl sukker
5 æggeblommer
3 spsk Maizena
½ dl mørk rom eller likør (kan udelades)
2 dl letpisket flødeskum

Butterdejstærter
1 pakke optøet butterdej, udrullet
1-2 æggeblommer
friske jordbær

Vaniljecremen
Skær vaniljestangen op på langs. Lad mælken koge op sammen med vaniljen. Pisk sukker, æggeblommer og Maizena sammen i en skål. Hæld den varme mælk over æggene under omrøring. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det koge sammen til en tyk creme. Rør i den undervejs. Passer cremen igennem en si. Når cremen er afkølet, blandes den med letpisket flødeskum og rom.

Butterdejstærterne
Forvarm ovnen til 250°. Skær butterdejen ud i 4 kvadratiske stykker og resten i 1 cm brede strimler. Lav kant på bundene ved at klæbe strimler med æggeblomme. Pensl også oversiden af strimlerne med æg. Prik tærterne i bunden. Sæt dem i ovnen og skru ned til 225°. Bag dem i 10 min., eller til de er gyldenbrune.

Fordel vaniljecremen på de afkølede tærter og læg overskårne jordbær ovenpå.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her