Logo

Cappuccino mousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 ½ dl sødmælk
½ stk flækket stang vanilje
1 knsp. kanel
1 knsp. stødt muskat
3 blade husblas
2 breve espresso kaffe
2 stk æggeblommer
1 dl sukker
2 ½ dl piskefløde
Pynt:
4-6 spsk groftrevet/høvlet mørk chokolade
evt. lidt mynteblade
 
Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker til æggepunch.
Kog mælk, vanilje, kanel og muskat i 5 minutter, fjern vaniljen.
Tilsæt espresso-kaffepulver.
Vrid husblasen op af vandet og kom den i gryden.
Pisk lidt efter lidt godt halvdelen af mælkeblandingen i skålen med æggepunch.
Kom blandingen tilbage i gryden og lad cremen varme igennem og tykne let under omhyggelig røring med en grydeske - men uden at koge.
Hæld cremen i en skål og lad den køle af, til den begynder at stivne.
Stil evt. skålen i en balje med vand og isklumper eller et fryseelement, eller stil den i køleskabet.
Rør i den af og til.
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
Fordel moussen i 4 portionsglas eller kom den i en skål.
Der bliver ca. ¾ liter.
Stil moussen tildækket i køleskab til serveringen.
Drys med chokolade og pynt evt. med mynteblade.  
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?