Logo

Chayote græskar, bagt, med rosinfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chayotegræskar stammer oprindeligt fra Mexico, men bliver i dag brugt over hele verden. Denne opskrift et et spændende bud på en anderledes dessert, der også indeholder sherry og rosiner.

 

(Chayote relleno)
3 chayotes græskar ca. 13 cm. lange og 8-10 cm i diameter
3 æg
1 2/4 dl sød sherry
1 ½ tsk stødt muskat
2 ½ dl rosiner
200 g sukker
1 liter smuldret sandkage
1 ¼ dl mandelsnitter smuttede
 
Flæk chayotes græskarrene (alm. danske græskar kan anvendes).
Læg stykkerne i en gryde og kom så meget vand ved, at de er dækkede.
Læg et låg på og lad dem koge ved svag varme ca. 30 minutter (eller til de er møre).
Når de er afkølede, fjernes kærnerne og de udhules, så der kun er et ganske tyndt lag kød tilbage i dem.
Mos indmaden i en skål, til den er jævn.
Tilsæt de sammenpiskede æg, sherryen og muskat lidt ad gangen.
Kom rosiner, sukker og kagekrummer i og pisk det hele sammen.
Det skal have samme konsistens som en tyk kartoffelmos.
Er den for tynd tilsættes flere kagekrummer.
Fyld græskarskallerne med dejen og strø mandelsnitterne på.
Stil dem på en plade og bag dem i ca. 15 minutter ved 170ºC til fyldet er gyldent ovenpå.
Spis dem lune eller kolde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.362 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her